OP SAFARI IN ZUID-AFRIKA

Vanaf €1655, – per persoon in een tweepersoonskamer

Afreisdata: 

Donderdag 26 januari 2023            €1820

Donderdag 02 februari 2023        €1655 (Laatste 4 plaatsen)

Dinsdag 20 juni 2023                          €1665

Dinsdag 25 juli 2023                            €2040 (Laatste 6 plaatsen)

Dinsdag 1 augustus 2023                  €2040

Dinsdag 8 augustus 2023                  €2000

Dinsdag 29 augustus 2023               €1990

Prijzen per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Inclusief

 • Internationale vluchten Brussel-Johannesburg-Brussel via Addis Abeba met Ethiopian Airlines of via Dubai met Emirates in economy klasse (incl. luchthaventaksen – luchtvaartmaatschappij afhankelijk van de afreisdatum) 
 • Luchthaventransfers 
 • 7 overnachtingen in Sebatana Rhino Lodge***** of Sebatana Elephant Lodge*****
 • Alle maaltijden (ontbijt, middag- en avondmaal) van hoog culinair niveau 
 • Welkomstdrink, koffie en thee de hele dag in de lodge 
 • Traditionele Afrikaanse champagnebrunch
 • Activiteiten met Zuid-Afrikaanse gidsen:
  • Bezoek aan één van de grootste wildmusea van Zuid-Afrika, een wijnkelder en souvenirshop
  • Safaribabbel
  • 4 safari’s in open jeeps
  • Begeleide wandelsafari. 
 • Gratis Wifi en alle lokale taksen 

Sebatana Privaat Reservaat bezorgt u één van de beste en meest unieke ervaringen met wildleven in Zuid-Afrika. Met een oppervlakte van meer dan 40.000 hectare biedt dit malariavrije paradijs zijn gasten een intieme belevenis. Het reservaat bevindt zich op slechts 270 km ten noorden van Johannesburg, wat zorgt voor een vlotte reisorganisatie en een vlotte verbinding.

Het domein is niet toegankelijk voor het publiek en slechts een beperkt aantal gasten heeft tegelijkertijd toegang tot het reservaat. Daardoor hebben de gasten een heel intieme ervaring met het wildleven. 

Het reservaat is de thuisbasis van één van de rijkste populaties wildleven in Zuid-Afrika met meer dan 75 verschillende soorten zoogdieren, waaronder de Big Five. Daarnaast kunnen gasten er ook meer dan 300 verschillende vogelsoorten, 270 bloemen en meer dan 100 verschillende bomen bewonderen. Dit is een waar paradijs op aarde. 

Wat is inbegrepen?

 

Inclusief

 • Internationale vluchten Brussel-Johannesburg-Brussel via Addis Abeba met Ethiopian Airlines of via Dubai met Emirates in economy klasse (incl. luchthaventaksen – luchtvaartmaatschappij afhankelijk van de afreisdatum) 
 • Luchthaventransfers 
 • 7 overnachtingen in Sebatana Rhino Lodge***** of Sebatana Elephant Lodge*****
 • Alle maaltijden (ontbijt, middag- en avondmaal) van hoog culinair niveau 
 • Welkomstdrink, koffie en thee de hele dag in de lodge 
 • Traditionele Afrikaanse champagnebrunch
 • Activiteiten met Zuid-Afrikaanse gidsen:
  • Bezoek aan één van de grootste wildmusea van Zuid-Afrika, een wijnkelder en souvenirshop
  • Safaribabbel
  • 4 safari’s in open jeeps
  • Begeleide wandelsafari. 
 • Gratis Wifi en alle lokale taksen 

 

Exclusief

 • overige dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • extra activiteiten
 • fooien
 • reisverzekering

*Vraag informatie bij Amigo Reizen. 

Mogelijke vertrekdata?

Mogelijke vertrekdata

Donderdag 26 januari 2023                €1820

Donderdag 2 februari 2023                €1655 (4 laatste plaatsen)

Dinsdag 20 juni 2023                              €1665

Dinsdag 25 juli 2023                               €2040 (6 laatste plaatsen)

Dinsdag 1 augustus 2023                    €2040

Dinsdag 8 augustus 2023                    €2000

Dinsdag 29 augustus 2023                 €1990

Prijzen per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Prijzen single (eenpersoonskamer):

Donderdag 26 januari 2023                €2260

Donderdag 2 februari 2023                €2095 (4 laatste plaatsen)

Dinsdag 20 juni 2023                              €2105

Dinsdag 25 juli 2023                                €2480 (6 laatste plaatsen

Dinsdag 1 augustus 2023                     €2480

Dinsdag 8 augustus 2023                     €2440

Dinsdag 29 augustus 2023                  €2430

Korting Kind -12 jaar dat de kamer deelt met 2 volwassenen : €410

*Vraag informatie bij Amigo Reizen. 

Accomodatie

Sebatana beschikt over 40 kamers verdeeld over drie verschillende vijfsterren lodges : Rhino Lodge (12 kamers), Elephant Lodge (14 kamers) en Lion Lodge (14 kamers). Alle lodges zijn volledig uitgerust met alle voorzieningen en beschikken over een restaurant, traditionele Afrikaanse boma, zwembad, bubbelbad, zonneterras, bar, souvenirwinkel, thee- en koffiefaciliteiten, Wifi, Engelssprekende gidsen en 4×4 voertuigen. Alle kamers zijn smaakvol ingericht in een typische Zuid-Afrikaanse stijl en zijn uitgerust met alles wat van een vijfsterrendomein verwacht kan worden. 

Gasten die hier verblijven genieten van een uitgebreid aanbod aan faciliteiten, gaande van traditionele safari’s en Big Five safari’s tot culturele en historische tours. Het programma verandert van dag tot dag met een wekelijkse cyclus en brengt de gasten de echte Afrikaanse diversiteit bij.

Op Safari in Zuid-Afrika

Dag 1 – Vertrek Brussel

Vertrek vanuit Brussels Airport met Ethiopian Airlines naar Johannesburg via Addis Abeba of met Emirates via Dubai. 

Dag 2 – Aankomst en transfer naar het Sebatana Privaat Reservaat

Bij aankomst heeft u een transfer naar het Sebatana Privaat Reservaat. We rijden door het prachtige landschap van het reservaat. Na de lunch kan u uw intrek nemen in een van onze vijfsterrenlodges in het reservaat. Daarna kan u een duik nemen in het zwembad en kennismaken met de lodge en de medewerkers.  
 
In de vooravond wordt u een verfrissende cocktail aangeboden en wordt u gebriefd over de activiteiten van de komende dagen. U krijgt tips over hoe u op een respectvolle manier in de bush verblijft en welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen. Nadat de manager u verwelkomd heeft en u gebriefd bent, kan u genieten van een heerlijk diner in het restaurant. 

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

Dag 3 – Toelichting bij het wildleven (incl.) – museumbezoek (incl.) en safari met observatiedek

Na het ontbijt vertrekken we op safari in een open Land Cruiser. De gidsen geven informatie over de dieren, vogels en planten die we de volgende dagen zullen spotten. De gids zal ook uitleg geven over de geschiedenis van het gebied en de landschappen die we in het reservaat kunnen bewonderen. Onderweg naar de lodge bezoeken we het museum en de wijnkelder. We lunchen in de lodge. 
In de namiddag gaan we op safari naar Christina’s Wallow. Om het wildleven zo weinig mogelijk aan te tasten, leggen we een deel te voet af. Christina’s Wallow is een verborgen plek die een duidelijk uitzicht heeft op een waterplas waar veel dieren zoals meerkatten, giraffen, impala’s, gnoes enz. komen drinken. Hou uw camera bij de hand aangezien u zo goed als zeker zal kunnen genieten van het Afrikaanse wildleven in al haar glorie.  
Na ongeveer 45 minuten verlaten we Christina’s Wallow en zetten we onze safari verder in de Land Cruiser.  
Voor het diner wordt er een happy hour georganiseerd in de bar. U zal er ook gratis de wijn kunnen proeven die bij het diner geserveerd zal worden. 

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

 Dag 4 – Halve dag safari (opt.) en nachtsafari (opt.)

Vandaag kan u de beroemde Big Five spotten in de Afrikaanse bush (optioneel). We verkennen een van de grootste en meest diverse private reservaten in Zuid-Afrika met meer dan 40.000 hectare wildleven en een prachtige omgeving. Dit gebied is een van de weinige dat beschermd wordt door UNESCO en bezorgt u een geweldige ervaring met adembenemende landschappen. Hier kunnen we meer dan 50 verschillende zoogdieren spotten waaronder leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels. Naast de Big Five kunnen we ook enkele meer zeldzame en unieke soorten spotten zoals bruine hyena’s, cheeta’s, wilde honden, wolven en meer dan 300 vogelsoorten.

Aangezien het om een privaat reservaat gaat, zijn er strenge beperkingen over het aantal deelnemers die het gebied dagelijks kunnen bezoeken. Dit garandeert de deelnemers een exclusieve en intieme beleving met een perfecte balans tussen de natuur en het wildleven. Authentieker dan dit wordt het niet. 

Sebatana is een actieve mede-eigenaar van dit unieke reservaat en is trots om in deze baanbrekende omgeving te mogen werken. Naast het personeel van het park werken er nog een groot aantal vrijwilligers die tevens ook onderzoek voeren. De bevindingen en de resultaten worden openlijk gecommuniceerd naar verschillende nationale parken en reservaten in het land en over de landsgrenzen heen. 

Nachtsafari (optioneel) 
Wanneer de zon ondergaat, verlaten we de lodge. Het is een spectaculaire ervaring om te zien hoe de bush verandert en hoe een volledig nieuw dierenrijk ontstaat. We gaan op nachtsafari in open Land Cruisers en gebruiken sterke zoeklichten. We moeten al onze zintuigen inzetten, onze ogen en oren in het bijzonder, want plotseling zullen de zoeklichten een paar ogen detecteren die weerkaatsen in het licht. Dit is een intense ervaring die u zeker niet mag missen!

Tijdens de safari zal de gids al fluisterend informatie geven over het wildleven dat we in het holst van de nacht tegenkomen. Met wat geluk spotten we dieren die we overdag niet te zien krijgen zoals luipaarden, caracal, galago’s, stekel- en aardvarkens. De stilte kenmerkt de Afrikaanse nacht. Het lijkt misschien griezelig, en al zeker wanneer u geluiden hoort die u doen denken dat de bush ‘huilt’. Zulke zintuiglijke waarnemingen zijn een kenmerk van een nachtsafari.

Onderweg stoppen we aan Flintstone Cave. Het licht van het kampvuur begroet ons en we genieten van een heerlijk driegangenmenu van de chef en een prachtige tafeldecoratie. Het is een fantastische ervaring om in de duisternis te zitten met enkel het licht van het kampvuur en te genieten van een verfijnd diner en een glas rode wijn. Wanneer iedereen klaar is, zetten we onze safari door de bush verder. Deze fabelachtige ervaring maakt uw safari compleet en mag zeker niet overgeslagen worden.

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

Dag 5 – Wandeltocht (incl.), safari (incl.) en avond bij lokale stam (opt.)

Na een stevig ontbijt starten we de wandeltocht. Onderweg zal onze ervaren gids de kenmerken van het Waterberg-gebergte, met name de indrukwekkende fauna ten zuiden van de evenaar en de bijzondere omgeving, toelichten. Tegelijkertijd komt u meer te weten over de broed- en voedgebieden van de dieren, wat vooral van pas zal komen wanneer u meer inzichten verwerft in het gedrag van antilopen. Na enkele uren keren we terug naar de lodge om even te ontspannen en te genieten van een welverdiende lunch.

In de namiddag gaan we opnieuw op safari in het reservaat. De meeste deelnemers krijgen maar niet genoeg van het diverse wildleven in het Sebatana Privaat Reservaat. Hier krijgen we opnieuw de kans om onze favoriete dieren te zoeken en te observeren. Onze gidsen zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk dieren van ons lijstje kunnen schrappen tijdens de safari.

Avond bij lokale stam (optioneel)
’s Avonds zijn we uitgenodigd op een privédiner bij de chef. Hier kunnen we ervaren hoe de inheemse zwarte bevolking ooit leefde en in sommige gevallen nog steeds leeft. Dit is een buitengewone kans om naast een eigentijds bewustzijn ook een historisch inzicht in de Afrikaanse cultuur en levensstijl te verwerven. 

De lokale cultuur en levensstijl zijn op verschillende manieren zeer fascinerend. We krijgen de kans om hun heerlijke gerechten en dranken te proeven en we leren hun gewoontes en tradities kennen. In verschillende opzichten is hun levensstijl iets om jaloers op te zijn: ze bezitten misschien niet veel, maar ze zijn rijk aan menselijke ervaringen en respecteren elkaar en elkaars waarden.

De inheemse bevolking drukt zich dikwijls uit door muziek en dans. Vanavond komen er enkele kinderen en jongvolwassenen ons entertainen met dansen en oude tradities die ze in stand houden ondanks de koloniale “pogingen” om ze te veranderen. De dansers zijn allemaal lid van een erfgoedstichting die de lokale tradities en cultuur wil bewaren.  

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

Dag 6 – Pilanesberg Nationaal Park (opt.)

Optioneel: Pilanesberg Nationaal Park, het derde grootste park in Zuid-Afrika, ligt op drie uur rijden van Matswani Safari Lodge. We rijden langs pittoreske rotsformaties die millennia geleden gevormd werden en 600 km/373 mijl van het Zuid-Afrikaanse landschap bestrijken. Pilanesberg strekt zich uit over een gebied van 55.000 hectare/135.908 are en is ontstaan door de geleidelijke samenvoeging van verschillende percelen.  

Bij aankomst in het park stappen we in open safarivoertuigen en rijden we door het grote gebied. Onze professionele gids geeft intussen uitleg over het wildleven dat we spotten. 

Alle safarivoertuigen in het park hebben constant radiocontact waardoor we meteen op de hoogte gebracht worden wanneer iemand bijvoorbeeld olifanten spot. Dan kunnen we ons meteen naar die plaats begeven. Dit verhoogt de kansen op een geweldige wildervaring. 

Dag 7 – Safari en brunch met champagne in de bush (incl.)

We verlaten de lodge bij het krieken van de dag en gaan op safari. In de vroege ochtend hebben we namelijk de beste kans om wilde dieren van dichtbij te spotten. De antilopen leggen grote afstanden af om het beste gebladerte en de beste bescherming tegen luipaarden, hyena’s, caracals en andere roofdieren te vinden. We rijden in een open Land Cruiser die ons een prachtig zicht en de mooiste fotomogelijkheden biedt.

Wanneer de lunch nadert, eindigt de safari in Kudu Rock. Hier wordt een heerlijke, traditionele en royale Afrikaanse brunch met champagne gecombineerd met een prachtig uitzicht op de Afrikaanse bush. 

Daarna keren we terug naar de lodge, waar u even kan ontspannen en kan terugdenken aan de ervaringen van deze ochtend en de voorbije dagen. In de namiddag kan u een individuele wandeling maken langs de voorgestelde routes in het reservaat.

Voor het diner organiseert de barverantwoordelijke nogmaals een happy hour en kan u eventueel de wijn proeven die bij het diner geserveerd zal worden.  

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

Dag 8 – Halve dag safari op zoek naar de Big Five (opt.) en safari naar Sunset Rock (incl.)

De deelnemers die voor een laatste keer de ultieme safari willen beleven, kunnen meegaan met een halve dagsafari op zoek naar de Big Five. Dit is een fantastische ervaring die doorgaans tot onze populairste tours in Sebatana hoort.

Halverwege de namiddag vertrekken we opnieuw op een geweldige safari met als eindbestemming Sunset Rock. Dit is niet zomaar een locatie, maar een hele belevenis die eerdere gasten als een van de hoogtepunten van de volledige rondreis bestempelden. Hier genieten we van een glas sprankelende, gekoelde champagne terwijl de zon langzaam ondergaat boven het Waterberg-gebergte dat in een rode en oranje gloed baadt.  

Te midden van dit geweldige Afrikaanse landschap, wiens pracht geen einde kent, voelt het alsof de tijd blijft stilstaan – en de tijd nooit zou mogen voorbijgaan. Dit is de belichaming van intens geluk op de Afrikaanse manier.

Wanneer de zon is ondergegaan, keren we terug naar de lodge waar onze gecomplimenteerde chefs nogmaals een feestmaal bereid hebben.

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

Dag 9 tot 10 – Terugvlucht

Na het ontbijt, transfert naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel via Addis Abeba of Dubai.  

Pilanesberg Nationaal Park is een prachtig gebied te midden van een vulkanisch landschap. De indrukwekkende rotsformaties en open vlaktes herbergen verschillende soorten antilopen en een van de grootste populaties van de bedreigde witte neushoorns. Daarnaast hebben ook de Big Five ( leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden), giraffen, nijlpaarden, cheeta’s, 300 soorten vogels en nog zoveel meer dieren er hun thuis.Voor het diner wordt er een cocktail aangeboden in de Rhino bar en kan u de wijn proeven die bij het diner geserveerd zal worden.

 Sebatana Lodge     

 Vol pension

Optionele activiteiten 

 • Welgevonden safari (dag 4 en 8) : € 135 per persoon 
 • Nachtsafari (dag 4) : € 75 per persoon 
 • Avond met lokale stam (dag 5) : € 65 per persoon 
 • Safari Pilanesberg Nationaal Park (dag 6) : € 160 per persoon
    

Combinatievoordeel : 

 • Reservatie van alle 4 de optionele activiteiten (met 1 x Welgevonden safari): € 349 per persoon 
 • Reservatie van de 5 optionele activiteiten (met 2 x Welgevonden safari): € 399 per persoon 

Ter plaatse per kredietkaart te betalen