Flavours of Fins Lapland (Shortbreak)

Nederlandstalige GROEPSREIS

Vertrek 23/12/203 –  2105 euro per persoon 

Vertrek 03/02/2024 –  1905 euro per persoon                                         (studenten lesvrije week)

Langere programma’s en diverse vertrekdata mogelijk

Inbegrepen:
– Vluchten
* Met rechtstreekse Asteria chartervlucht in economy class (volgens beschikbaarheid), inclusief alle vooraf betaalbare taksen twv 51.00 €/ticket gekend op 01/04/2023
 OF
* Met Finnair in economy class (Z-klasse volgens beschikbaarheid), inclusief alle vooraf betaalbare taksen twv 66.38 €/ticket gekend op 01/04/2023.
– Overnachtingen:
* 4 nachten verblijf hotel Ruka Tonttu ***+
– Maaltijden en snacks zoals beschreven in het programma (O: ontbijt, L:      lunch en D: diner)
– Alle vermelde transfers zoals beschreven in programma
– Alle vermelde excursies zoals beschreven in programma op basis van       2 pers/scooter of slede indien van toepassing
– Alle vermelde excursies en transfers gaan door in een gesloten Nederlandstalige Asteria groep (geen internationaal gezelschap)
– Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
– Verzekering voor sneeuwscootertochten (eigen franchise van 1000.00     € in geval van ongeval of schade) (onder voorbehoud van wijzigingen)
– Warme winterkledij van bij start eerste activiteit tot bij vertrek
– Nederlandstalige reisbegeleider vanaf 16 deelnemers
– reisinformatiemapje
– Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden.


Niet inbegrepen:
– Annulerings- en/of bijstandsverzekering;
– Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon, etc.;
–  Facultatieve excursies en diensten niet specifiek vermeld in                programma

 

 

Hotel RukaTonttu ***+:

Ligging:

aan de oever van het Talvijärvi meer, vlakbij het gezellige skidorpje van Ruka. Doordat dit hotel niet meteen bij het kunstlicht van het stadje gelegen is, vormt het een ideale locatie om noorderlicht te spotten als het zich voordoet. De (verlichte) skipistes van Ruka liggen ook vlakbij.

Beschrijving:

dit kleine en gezellige boetiek hotel is perfect voor uw verblijf in Ruka en de verkenning van de weide omgeving. Het restaurant serveert heerlijke en lokale keuken.. U kan ook dagelijks genieten van de drie sauna’s in dit hotel. Hotel Rukan Tonttu heeft twee sauna’s voor 25 personen, één voor mannen en één voor vrouwen. U kunt ook een privésauna boeken. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om te zwemmen in een open ijswak.

Kamers:

Rukan Tonttu beschikt over 15 twin rooms die volledig uitgerust zijn. Alle kamers zijn voorzien van een minibar, televisie, Wi-Fi, haardroger, toilet en douche. Er is ook 1 familiekamer (2 volw + 2 kind) en 1 suitekamer die uitgerust is met een whirlpoolbad.

Wat is inbegrepen?

  • Vluchten met charter vanuit Brussel in economy klasse
    Brussel – Kuusamo : 06H00 – 12H25 (korte tussenlanding in Kittilä
    Kuusamo – Brussel : 12H55 – 15H20 

(Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud )

Flavours of Fins Lapland / Shortbreak

Dag 1

Vlucht van Brussel naar de luchthaven van Kuusamo 

Transfer (ca 25 min) naar het skidorpje van Ruka. Ruka behoort ongetwijfeld tot de betere skigebieden van Fins Lapland. Voor wie niet van skiën houdt, kan er ook mooie tochten maken te voet, per langlaufski’s of met een fat bike. In Ruka vindt u ook aantal leuke winkeltjes en een supermarkt terug.
Uw hotel is aan de oevers van een meer gelegen en aan de rand van het dorpje. Het kleine centrum ligt op wandelafstand en de skipistes (én skilift) komen tot aan het hotel.

Op uw aankomstdag wordt u ook voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken voor de duur van uw verblijf. De uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Lunch

In de loop van de namiddag maakt u met uw begeleider al een eerste verkenning te voet van Ruka. Met de panoramische gondellift maakt u o.a. een rit naar ‘Ruka Valley’ dat aan de andere kant van de heuvel gelegen is. Hier bevinden zich ook een aantal skipistes en ook het Family Park met een aantal voorzieningen voor families met kinderen.

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 2

Ontbijt.

U wordt naar een safarikantoor net buiten Ruka gebracht en na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari (2 pers/scooter) langsheen de besneeuwde bossen en de vele bevroren meren rondom Ruka. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen.

U rijdt naar een lokale rendierboerderij waar u kennis maakt met deze typische Lapland bewoner. U kan de rendieren voederen en u maakt er een korte tocht per rendierslede en nadien kan u er genieten van een kop warme koffie en een heerlijke wildernislunch in een typische kota. Tijdens deze tocht zal zo’n 30 à 40 km afgelegd worden.

Bij de start of het einde van deze tocht zal u kort halt houden op één van de bevroren meren. De gids leert u de technieken van het ijsvissen aan en hoe u een gat in het ijs kan maken. Vervolgens kan u zelf proberen om een snoek of zalmforel aan de haak te slaan. (duur: ca 5 à 6u)

Heerlijk raclette diner in een lokaal restaurant (transfers inbegrepen)

Opmerking:
Kinderen van 8 tem 11 jaar hebben een korting op de excursieprijs. De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Deze kinderen die in de slede zitten moeten altijd vergezeld zijn door een ouder. Kinderen groter dan 140 cm mogen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze hiervoor de volwassenenprijs betalen (te verkrijgen op eenvoudige aanvraag). Om een sneeuwscooter te mogen besturen moet u minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol

Dag 3

Ontbijt.

In de buurt van Ruka bevinden zich heel wat Nationale Parken. ’s Morgens bezoekt u het Oulanka Nationaal Park. Dit park behoort tot een van de mooiste parken van deze regio. U zal er deelnemen aan een actieve wandeltocht van ca 4 à 6 km met sneeuwschoenen langs de Kitka rivier. Onderweg ontdekt u o.a. de oude watermolen van Myllykoski. Snack lunch met koffie onderweg. (duur: ca 5u, transfers per bus).

Vrije namiddag. U kan uw programma naar eigen wens vervolledigen.

Voor wie van ski of snowboard houdt, kan zich gaan uitleven op de skipistes van Ruka.

U kan ook deelnemen aan een aantal facultatieve excursies om zo uw programma compleet te maken.  Tot de mogelijkheden behoren o.a. sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, rivierdrijven en nog veel meer.

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 4

Ontbijt.

Na het ontbijt vertrekt u (per bus) naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal de tocht vertrokken is kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw. U maakt een mooie en lange tocht van 10 km (ca 2u) en na de tocht is er voldoende tijd om foto’s te nemen van deze lieve dieren en kan u ook luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst kan u opnieuw genieten van een deugddoende soeplunch. (duur: ca 3u)

Vrije namiddag.

Diner (3-gangen, vast menu) in een lokaal restaurant. Het restaurant is gelegen in het centrum van Ruka (transfer te voet).

Dag 5

Ontbijt

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel (rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki – zie vluchtschema of prijstabel)

Optioneel:

Kies voor een bijzondere nacht
Overnachting in een sneeuwiglo of in een Aurora Hut

Wenst u graag nog iets origineels aan uw programma toe te voegen?
Zo kan u tijdens uw verblijf kiezen om een nacht door te brengen in een sneeuwiglo of glazen villa.

Overnachting in een sneeuwiglo.
Tijdens de overnachting in een sneeuwiglo wordt iedere deelnemer uitgerust met een warme slaapzak waarin u zeker geen kou zal vatten. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner in een nabijgelegen restaurant. Na het ontbijt wordt u dan terug naar uw logies gebracht.
DUUR: 1 nacht – PRIJS: 205.00 €/volw, 145.00 €/kind (5 tem 11 jaar) – Vertrek: elke dag om 19u00

Opmerking:
seizoen van 20/12 tem 30/03 (onder voorbehoud van de weersomstandigheden), max. 2 pers/sneeuwiglo. Het diner vervangt dan uw diner in het hotelrestaurant.

Overnachting in de Aurora Hut:
Breng de nacht door in de Aurora Hut. De Aurora Hut is een gezellige en comfortabele glazeniglo met een dubbel bed waarin u naar de nachtelijke hemel kan kijken en waarbij hopelijk het noorderlicht z’n opwachting maakt. De doorzichtbare wand is gericht naar het Noorden en kijkt uit over het Talvijärvi meer. De logies is vlak naast uw hotel gelegen. U kan er een enkele nacht doorbrengen of ook kiezen voor een volledige weekverblijf aan een voordeelprijs. Zie prijstabel.
DUUR: 1 nacht –
PRIJS:
Periode 31/10-21/12 & 07/01-17/02: +180.00 €/nacht (1 nacht), 
Periode 22/12-06/01 & 18/02-30/04: +210.00 €/nacht (1 nacht), 

Ontdekking van Fins Lapland / Shortbreak

TROEVEN :

Rechtstreekse vluchten
– Verblijf aan de rand van een meer in een klein en gezellig hotel
– Het skidorpje van Ruka ligt vlakbij
– Sneeuwscootersafari, huskysafari, ijsvissen, sneeuwschoenwandeling en rendier sledetocht inbegrepen
– Lokale keuken (4x O, 4x L, 4x D)
– Geschikt voor elk type reiziger
– Goede skimogelijkheden (facultatief)
– Mogelijkheid om het programma nog actiever te maken met facultatieve excursies
– Mogelijkheid om te overnachten in een sneeuwiglo of Aurora Hut (facultatief)
– Thermische winterkledij inbegrepen

Opmerkingen en bijkomende informatie:
– Alle prijzen zijn per persoon in €
– Minimum aantal deelnemers: 16 – max aantal deelnemers: 24
– Nederlandstalige reisbegeleiding vanaf 16 deelnemers
– Minimum deelnameleeftijd: 8 jaar
– Facultatieve excursies: alle facultatieve excursies dienen bij reservatie of ten laatste 2 maanden voor afreis gereserveerd worden. Ter plaatse kan geen garantie gegeven dat bepaalde excursies nog beschikbaar zijn. Bij minder dan 8 deelnemers sluit u aan bij een internationaal gezelschap. Vanaf 8 deelnemers wordt een privé vertrek voorzien voor enkel Asteria klanten.
– Om met een sneeuwscooter te mogen rijden moet u minstens 18 jaar zijn en over een geldig rijbewijs beschikken.
– Tijdens de huskysafari nemen kinderen ofwel plaats in de slede van de ouders of van de gids. De beslissing wordt ter plaatse genomen door de huskyfarm zelf.
– Tijdens de excursies en activiteiten geldt een nultolerantie voor alcohol.
– Per koppel moet er minstens 1 iemand zelf met de sneeuwscooter kunnen rijden. Er kan niet meegereden worden met gidsen of met andere deelnemers. Iedere activiteit houdt een bepaalde fysieke inspanning in die afhankelijk is van het gekozen programma (zie moeilijkheidsgraad)
– Single supplement voor sneeuwscootertochten verplicht voor singles of reisgezelschappen die oneven uitkomen. Omwille van veiligheid en verzekeringsrichtlijnen kan er niet gedeeld worden met andere deelnemers.
– Reisverzekering aangeraden!!! Een goede reisverzekering is absoluut aangeraden om naar Lapland te reizen. Indien u een annuleringsverzekering afsluit kies dan ook voor de optie ‘incl. vakantieonderbreking’ zodat u eventueel niet genoten diensten ter plaatse (bv omwille van ziekte of ongeval) kan terug betaald krijgen. Ook een uitgebreide bijstandsverzekering (incl. gemotoriseerde (winter)sporten) wordt zeker aanbevolen in geval van medische kosten ter plaatse en eventuele repatriëring
– Gelieve alle gewenste extra’s (bv. facultatieve excursies, maaltijdsupplementen, speciale diëten, etc. ) bij reservatie of ten laatste 2 maanden voor vertrek door te geven. Voor elke wijziging of toevoeging aan uw dossier binnen 2 maanden voor vertrek wordt een administratiekost van 25.00 €/dossier in rekening gebracht.
– Alle prijzen zijn geldig tot 2 maanden voor afreis. Hierna behoudt Asteria Expeditions zich het recht om (voor nieuwe reservaties) de prijzen aan te passen.
– De Algemene en Bijzondere Reisvoorwaarden van Asteria Expeditions voor ‘Winters Lapland’ zijn van toepassing (https://www.asteriaexpeditions.be/lapland/bijzondere-reisvoorwaarden.asp ), net als de belangrijke informatie vermeld in de prijsbijlage

Facultatieve excursies

De basics van het langlaufen
Tijdens deze activiteit leert een lokale gids u de basistechnieken van het langlaufen. Langlaufen is een van de nationale hobby’s in Finland. Materiaal inbegrepen
DUUR: 1.5 – 2 uur – PRIJS: 70.00 €/pers

Fietstocht met fatbikes
Fatbikes zijn de nieuwste hype in het hoge Noorden. Fatbikes zijn een type mountainbike maar met heel dikke ‘ballonbanden’ waar u gemakkelijk door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van ca 4-5 km. Onderweg wordt ook nog een korte pauze voorzien om iets te kleins te eten. De route kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden. Redelijk fysieke conditie vereist.
Fatbikes kunnen ter plaatse ook per dag gehuurd worden.
DUUR: 2-3 uur – PRIJS: 79.00 €/pers (fatbike), 109.00 €/pers (elektrische fatbike) – Vertrek: dinsdag en vrijdag om 11u00. (min. 1m60cm!)

Nachtelijke sneeuwschoenwandeling:
Ervaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een aangename en actieve sneeuwschoenwandeling van ca 4km in de prachtige omgeving van Ruka. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u en hopelijk kan u een prachtige sterrenhemel aanschouwen want dit is één van de voorwaarden om noorderlicht te kunnen zien. In afwachting van het noorderlicht kan u onderweg genieten van wat warme dranken en zal de gids u verhalen vertellen over het noorderlicht.
DUUR: ca 3u – PRIJS: 85.00 €/volw, 50.00 €/kind (5 tem 11 jaar) – Vertrek: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 19u00

Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede:
U neemt plaats in een sneeuwscooterslede die getrokken wordt door de sneeuwscooter van de gids. Tijdens een nachtelijke rit wordt op zoek gegaan naar het noorderlicht en wordt u gebracht naar een afgelegen locatie in de natuur ver weg van alle kunstlicht. In afwachting van het mogelijke noorderlicht wordt op een open kampvuur koffie/thee klaargemaakt en kan u worstjes grillen.
DUUR: ca 3u – PRIJS: 80.00 €/volw, 50.00 €/kind (5 tem 11 jaar) – Vertrek: dinsdag, woensdag en vrijdag om 19u45

Ice karting
U wordt gebracht naar een parcours waar u aan ice karting kan doen. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!
Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. De snelste deelnemers komen dan in de finale tegen elkaar uit. Er kan gereden worden met ongeveer 5 à 6 karts tegelijkertijd. (minimum 4 deelnemers, deelnemers moeten min. 150 cm groot zijn)
DUUR: 1 uur – PRIJS: 85.00 €/volw, 85.00 €/kind (incl. transfers, ca 15 à 20min ice karting) – Vertrek: op aanvraag

Rivierdrijven
In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte en warme pakken ter beschikking en daarmee drijft u gedurende een paar honderd meter een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Een unieke ervaring!
DUUR: 2.5 uur – PRIJS: 99.00 €/volw, 99.00 €/kind. – Vertrek: maandag , dinsdag, donderdag en zaterdag om 11u00 (min. 4 deelnemers, min. 1m60cm)

Nachtelijke sneeuwscootertocht:
Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt. Tijdens één van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie met een lichte snack bij een kampvuur.
DUUR: ca 3u – PRIJS: 148.00 €/volw (2 pers/scooter), 183.00 €/volw (1 pers/scooter), 80.00 €/kind (8 tem 11 jaar) – Vertrek: woensdag en vrijdag om 19u30.
Opmerking: een kind moet een lichaamslengte van >1m40 hebben om aan deze excursie te kunnen deelnemen.